Veel gestelde vragen

 

Vraag:
Ik kan totaal geen noten lezen. Kan ik deze cursus dan wel volgen?

Antwoord:
Dan is deze cursus juist iets voor jou. Ik heb de cursus speciaal geschreven voor beginners en licht gevorderden. Je hoeft voor deze cursus geen noten te kunnen lezen.

---

Vraag:
Is er na deze cursus nog een vervolg hierop?

Antwoord:
Jazeker. De nieuwe vervolgcursus is gelanceerd! Hierin ga je veel dieper in op de stof die je in de eerste cursus hebt gehad. Je leert improviseren en heel veel erg belangrijke dingen die je spel ontzettend zullen verbeteren en nog veel meer! Klik hier om deze vervolgcursus te bestellen

---

Vraag:
Ik wil graag een voorbeeld zien van het ebook. Is dat mogelijk?

Antwoord:
Ja dat is zeker mogelijk. Ik zal je een voorbeeld laten zien van een lesweek in het ebook:

---

Vraag:
Ik wil de videovoorbeelden bekijken maar dat lukt niet. Hoe kan dat?

Antwoord:
De videovoorbeelden die op de site staan (bijvoorbeeld op de homepage) werken allemaal. Het kan zo zijn dat je met het browserprogramma Firefox van Mozilla werkt. Als dat zo is werken de videovoorbeelden niet. Schakel dan even over naar het browserprogramma Internet Explorer (6 of 7). Dan werkt het zeker.

---

Vraag:
Leer je met deze cursus noten lezen en spelen?

Antwoord:
In deze cursus leer je in 10 weken tijd het spelen van akkoorden en de bijbehorende toonladders. Verder leer je hoe te luisteren, beginnend te improviseren en vele andere dingen. Wanneer je noten wilt leren lezen en spelen duurt dat wel een stuk langer dan 10 weken. Het kan zeker een goede aanvulling zijn op hetgeen wat je in deze cursus leert.

---

Vraag:
Is deze cursus ook geschikt voor het leren spelen van keyboard?

Antwoord:
Deze cursus is geschreven voor zowel piano als keyboard. Waar ik de meeste aandacht op vestig is het leren spelen opzich, en dat kun je op beide instrumenten.

---

Vraag:
Is de cursus na de 10 weken nog toegankelijk voor de cursist?

Antwoord:
Ja. De cursus is voor onbeperkte duur te openen.

---

Vraag:
Is de prijs van 37 euro voor één les of voor de hele cursus?

Antwoord:
De hele cursus van 10 weken kost 37 euro (inclusief BTW). Dat komt neer op iets maar dan 3,50 per les.

---

Vraag:
Ik wil een piano kopen. Waar moet ik dan op letten?

Antwoord:
Waar je op moet letten is dat de harp heel is (boven de pedalen zit een plank die eraf kan en dan kun je in de piano kijken en dan zie je een gietijzeren harp en daar mag geen scheur in zitten).

De piano mag natuurlijk niet extreem vals zijn, want daar kun je met stemmen niets meer van maken. De snaren zijn dan zo erg ontspannen, dat ze direct weer terug willen ontspannen wanneer je ze aanspant/stemt.

Sla eens alle toetsen aan. Ze moeten het allemaal doen en ze mogen niet blijven hangen.

Ten slotte zou je nog eens kunnen kijken naar de viltjes en de leertjes bij de hamertjes boven in de piano. Die moeten heel zijn en de viltjes mogen niet te diepe groefjes hebben.

Heel veel succes met de aanschaf van de piano.

---

Vraag:
Op welk rekeningnummer kan ik het geld voor de cursus overmaken?

Antwoord:
Wanneer je de cursus bestelt, krijg je binnen 5 minuten een mailtje met daarin alle gegevens die je nodig hebt om de betaling te kunnen doen. Mocht dit niet het geval zijn, omdat je bijvoorbeeld je emailadres bij de bestelling foutief hebt ingevuld of door een andere reden, mail me dan even via de contactpagina en dan mail ik het je nog eens.

---

Vraag:
Heb je ook een Belgisch rekeningnummer waarop ik kan betalen?

Antwoord:
In het mailtje dat je na de bestelling krijgt staat zowel een Nederlands als Belgisch rekeningnummer waarop je de betaling kunt overmaken.

---

Vraag:
Kan ik de lessen die je mailt printen?

Antwoord:
Je kunt de in pdf opgemaakte lesweek die je iedere week krijgt printen. Op die manier kun je de les gemakkelijk bij je piano of keyboard houden tijdens het oefenen.

---